RECENZIA • Testament – Titans of Creation

Tak tu máme po dvoch rokoch od posledného štúdiového albumu skupiny Testament nový materiál. Titans of Creation chce pokračovať v nekompromisnom thrash metale a zakomponovať doň nové nápady. Podarilo sa?

Ale áno. Sánka vám z toho nepadne, ale svoj cieľ si Testament splnil. Mix albumu je perfektný. Je počuť basa, bubny sú výrazné a majú brutálny zvuk, gitary sú klasické Testamentové a hlas Chucka Billyho je zrozumiteľný. Pre mňa osobne má ale ďaleko od thrash metalovej dokonalosti. Je ale minimálne o 10x lepší ako Waters z nového Annihilator albumu.

Skupina do svojich nových songov zakomponovala popri oldschoolových thrash techník aj prvky z death/black metalu. Či už zloženie niektorých gitarových riffov alebo občasné blast beaty, obe prekvapivo pri Testamentu fungujú. Aby som dal nejaký príklad, tak si skúste vypočuť prvé sekundy skladby WWIII (gitary) a song Curse of Osiris v čase 1:10 (aj gitary aj bubny).

Zbytočné vypĺňanie albumu sa tu nenachádza, ale osobne by som povedal, že niektoré songy sa značne ťahajú. Najmä tie z prvej časti albumu. Tá druhá časť je viac „k veci“. Páči sa mi, že sa Testament nebál využívať vo väčšej miere basu a páčia sa mi aj niektoré zaujímavo poskladané riffy, ktoré vždy zmenia svoje zakončenie a je ťažšie ich na prvý pokus predvídať. Dobrý príklad je Code of Hammurabi.

Bohužiaľ som ale nepochopil dvojminútové zakončenie albumu v podaní Catacombs. Jeho štruktúra skôr pripomína intro, alebo predvoj pre nejaký iný song. Album by mal bez tohto outra uspokojivejší koniec. Na Titans of Creation mi chýbalo aj väčšie množstvo zapamätateľných riffov, ktoré by som nemohol dostať z hlavy.

Ak teda chcete nejaký ten nový thrash metal materiál s prvkami niečoho novšieho, tak nový Testament nesklame.

Hodnotenie
Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!