Testujeme novú mobilnú aplikáciu Steamu

Valve sa konečne rozhýbalo a pripravilo pre nás novú verziu svojej mobilnej aplikácie pre Steam. Betaverzia už je k dispozícii na otestovanie na Androide skrz registráciu na Google Play. Majitelia Apple telefónov to mali o niečo zložitejšie skrz appku TestFlight a aj to s obmedzením na 10 000 testerov. Neodolal som a za ES Magazín som musel betu vyskúšať.

V prvom rade si na rovinu povedzme, že Steam aplikácia už potrebovala refresh a presne toho tu je docielené. Nový vzhľad je pohľadný, nerušivý a hlavne funkčný. Všetko je svižné, bez zbytočného čakania a dostali sme dokonca aj zopár úplných noviniek. Jednou za nich je napríklad možnosť prepínania medzi viacerými Steam účtami, čo som osobne veľmi rád uvítal. Asi ešte o niečo príjemnejšia novinka je možnosť využiť v Steam Guard okrem klasického PINu aj naskenovanie QR kódu. Rozhodne to šetrí drahocenné sekundy.

Spodná horizontálna ponuka je intuitívne rozdelená na stránky obchodu, noviniek vami sledovaných hier, Steam Guardu, notifikácii a menu. V hornej časti obrazovky je vždy prístupná funkcia vyhľadávania. Ako ste si iste všimli, chýba chat. Ten je totiž stále riešený na spôsob oddelenej Steam Chat aplikácie, ktorá má moderný vzhľad už dlhšiu dobu.

Celkovo nemám voči novému Steamu na Androide žiadne veľké výhrady. Vyhľadávanie je rýchle a konečne bezproblémovo načíta aj skutočne obrovskú knižnicu zakúpených hier. Môj účet ich má 2800, takže si myslím, že to bol poriadny benchmark. Nová verzia aplikácie ho zvládla. Nenašiel som ani žiadne pôrodné bolesti v podobe bugov, takže naozaj vám môžem odporučiť sa do bety prihlásiť už teraz.

Testované na Xiaomi Redmi Note 11 (Android 12)

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!