Začiatkom budúceho roka vyjde Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Pár dní nám po internete kolujú obrázky krátke ruské videá s údajným oznámením remaku Prince of Persia: The Sands of Time. Úniky nakoniec neboli len plané reči a Ubisoft sa naozaj chystá prerobiť svoj prvý diel série. Schválne píšem „svoj“ prvý diel série, pretože Prince of Persia samozrejme neodštartoval Pieskami času v roku 2003. Úplne prvý diel sa datuje do obdobia DOSových hier a počítačov Apple II – 1989.

Čo teda očakávať od remaku Sands of Time? V prvom rade snáď návrat pôvodného dabéra perzského princa Yuri Lowenthala. Ďalej už asi len vylepšenú grafiku, ktorú bude poháňať Anvil engine z Assassin’s Creed Origins. Remake však nevyzerá ani zďaleka tak dobre ako Origins. Na Prince of Persia: The Sands of Time Remake totiž pracujú indické štúdiá Ubisoft Pune a Ubisoft Mumbai. No uvidíme, či sa im podarí navrátiť Princovi z Perzie jeho zašlý lesk.

Remake vyjde 21. januára 2021 na PC (Uplay a Epic Store), PS4, Xbox One a vďaka spätnej kompatibilite aj na Xbox Series X/S a snáď aj PS5. Pri PlayStatione to totiž s tou spätnou kompatibilitou nie je tak ružové ako pri Xboxe. Veď koniec koncov samotný Ubisoft sa na jej implementáciu posťažoval.

Zdroj: Ubisoft

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!