Tim Sweeney z Epic Games hlúpo kritizuje Google

Tim Sweeney z Epic Games je na Twitteri už stará známa firma. Jeho podivné názory a vyslovené vyplakávanie proti Steamu už všetci poznáme. Nedávno si však vzal na paškál streamovaciu službu Geforce NOW od NVIDIE.

S jeho prvým tweetom na túto tému by sa dalo súhlasiť. Epic chce túto platformu podporovať a Fortnite na nej zostane prístupný. Rovnako nebudú zakazovať ani svojim exkluzivitám, aby na Geforce NOW zamierili. Super. Čo už tak super nie je, je jeho neskorší uplakaný tweet o Google.

V ňom tvrdí, že Google „blokuje“ existenciu Geforce NOW, Xbox xCloud a Fortnite na ich mobilnom obchode Google Play. Dôvodom na blokovanie prvých dvoch spomínaných má byť minimalizovanie konkurencie pre ich vlastnú streamovaciu platformu Google Stadia. Tak si to poďme prebrať…

Neviem kde nechal Sweeney oči, ale asi zostali v prdeli, kde má uschovanú svoju hlavu. Google v žiadnom prípade neblokuje Geforce NOW ani xCloud. Obe sú k dispozícii na stiahnutie cez Google Play! Fortnite tam nie je, to je fakt. Ale chcete vedieť prečo? Pretože Epic nechce dávať Googlu ich 30% podiel z in-game nákupov, tak radšej sám distribuuje inštalačný súbor cez svoje stránky. A to sú holé fakty.

Už sa teším čo Tim zadrie nabudúce, nech sa znova zasmejeme.

Zdroj: Twitter

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!