DOJMY • Diablo II: Resurrected BETA

Prístup do bety Diablo II: Resurrected sa neodmieta. Ako na tom najnovší remake od Blizzardu je mesiac pred vydaním? No zo začiatku som myslel, že si ani nezahrám. Beta je totiž čisto multiplayerová a tak bol obrovský problém dostať sa do hry. Kto vie či to bolo príliš veľkým počtom hráčov alebo slabučkými servermi (alebo mixom obojeho), každopádne len málokto sa prvých niekoľko hodín ocitol v hre. Streameri samozrejme problém nemali. Mám podozrenie, že im Blizzard pripravil špeciálny server aby diváci nevideli v akom „dokonalom“ stave ich hra je.

Do hry som sa dostal až v noci, odohral tie dva prítomné akty a jediné čo môžem povedať je, že je to Diablo II. Nič viac, nič menej. Remake ponúka novú grafiku aj ozvučenie a aj možnosť prepínať medzi novým a starým vzhľadom. Je to neuveriteľný skok. Druhé Diablo som mal v pamäti trocha iné – priklášlené, ako to už pri nostalgii býva zvykom. Framerate je taktiež neporovnateľne lepší. Dávno preč sú doby uzamknutých fps na úrovni medzi 20 a 30. Dúfajme, že už sa nikdy nevrátia. Z nových grafických vychytávok ma zrejme najviac prekvapili odlesky okolného sveta vo vode. Najmä keď sa do nej oprie mesiac. Kúzelné. Výborný je aj oheň.

Všetky postavy boli pochopiteľne prerobené od hlavy až po päty, no zachovávajú si tie hlavné črty, vďaka ktorým ich fanúšikovia pôvodnej verzie spoznajú hneď na prvý pohľad. Ich animácie prešli tiež značnými zlepšeniami, no stále je z toho tak nejak cítiť Diablo II. Skrátka to nie je Diablo II vsunuté do enginu Diabla III a hotovo. Je tu vidno rešpekt voči originálu a väčšina úprav by skúseným hráčom originálu nemala vadiť. Rýpnuť si ale musím do implementácie ultrawide rozlíšení. Základná podpora tu je, ale hra nerenderuje svet po celej ploche môjho 21:9 monitora. Na krajoch sa herná plocha stráca do čiernoty. Nevyzerá to klasicky odseknuto a myšou cez kraje obrazovky môžem v pohode prechádzať, takže aspoň niečo…? Snáď to tak nezostane aj v plnej verzii. Na obrázkoch nižšie môžete vidieť všetky nastavenia, ktoré sú v bete k dispozícii. Super je, že v hre nájdete zvlášť grafické nastavenia pre moderný vzhľad a zvlášť pre ten retro.

Cez betu som prešiel s Barbarom (a ako to býva zvykom, totálne som zabudol robiť screenshoty), no nebránim sa do nej vrátiť s inou postavou. Sú tu dokonca dve novinky v podobe Druida a Paladina. Celkovo to vyzerá, že Blizzard nezopakuje svoj katastrofálny fail, akým sa prezentoval pri Warcraft III: Reforged a že Diablo II: Resurrected bude niesť meno Diabla II so cťou. Je však otázne, či chcete Blizzard zrovna v tejto dobe podporiť. Áno, vyhýbal som sa tejto téme, pretože je skrátka väčšia ako ja a nevidím do nej do detailov, ale určite ani vám neunikla. Activision Blizzard čelí mnohým otrasným obvineniam – či už sexuálne obťažovanie alebo všeobecná kokotnosť a nevkusné správanie niektorých zamestnancov. Vy ale máte svoj rozum a je to na vás. Diablo II: Resurrected vychádza 23. septembra.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!