Som veštec. Game Awards mali popredu jasného víťaza

LOL, nehovoril som to? The Game Awards 2020 mal popredu jasného víťaza a odhadol som aj to, že daná hra nevyhrá len jedno ocenenie, ale hneď niekoľko. The Last of Us Part II si odnáša ďalšie bezcenné ocenenia od vymetených mozgov z herného biznisu. Po Golden Joystickoch to už asi nie je žiadne prekvapenie, ale aj tak… Videli ste už niekedy viac rozporuplnú hru vyhrať také množstvo ocenení?

Herný priemysel sa nakláňa jednu zo svetových strán. Nechám na váš odhad, či to je západ alebo východ. Stačí sa len pozrieť, čo sa dialo počas Game Awards na Twitteri. Mnoho bezmozgov osočovalo ocenenia za alt-right propagáciu (to nevymyslíš), pretože „dovolili Ghost of Tsushima vyhrať ocenenie za verejné fanúšikovské hlasovanie“. V tomto hlasovaní porazil Ghost of Tsushima práve veľdielo Neila Cuckmanna a lavičáci to videli ako pokus pravičiakov o umlčovanie progresivity a diverzity vo videohrách. Pritom oni sami nechceli, aby vyhrala hra, v ktorej vystupujú exkluzívne LEN a LEN ázijský protagonosti. Tým pádom sú vlastne oni sami rasisti podľa ich logiky.

Neostáva nám nič iné len sa im smiať 😀 Sú to skrátka úbohí jedinci, ktorí chcú ostatným ľuďom nacpať do hlavy svoje kaleráby a všetko ostatné v nej spáliť. Jedna pravda, jedna správna cesta… Toľko k ich vízii slobody a solidarity. Howgh.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!