Square Enix oznámil Octopath Traveler II pre PC, PlayStation a Switch

S hrami zo žánru JRPG sa posledné dni roztrhlo vrece a fanúšikovia hier tohto druhu si už teraz môžu začať mädliť ruky. Do zbierky oznámení pridal Square Enix aj Octopath Traveler II. Nintendo stratilo exkluzivitu a prvý Octopath už stihol vyjsť na Steame, Xboxe aj Google Stadia. Pri druhej hre v sérii sa už dá hovoriť o takmer plnej multiplatformovosti. Octopath Traveler II vyjde na PC, PS4, PS5 a Nintendo Switch 24. februára 2023.

Zaujímavosťou je, že jednotka vyšla na Xbox a na PlayStation nie a teraz tomu bude naopak. Občas človek nechápe čo vydavateľstvá vedie k takýmto rozhodnutiam, ale určite za tým môžeme hľadať aj peniaze. Že by Sony zaplatilo? Každopádne sa hráči na spomenutých platformách môžu tešiť na viac toho istého, no ešte o niečo posunuté ďalej. Vývojári z Acquire sľubujú okrem iného aj nové herné mechaniky.

Vo svete Solistia si zahráme za 8 nových rôznych ‚travelerov‘, pričom každý z nich má svoju vlastnú motiváciu a schopnosti. Samozrejmosťou je aj extrémne pohľadná HD-2D grafika, ktorá v sebe kĺbi klasický 2D pixel-art s vymoženosťami modernej 3D grafiky.

Zdroj: Square Enix

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!