Alone in the Dark sa skutočne vráti s novou hrou

Už pár dní pred štartom digitálnej prezentácie THQ Nordic Showcase sa špekulovalo o potenciálnom oznámeniu nového dielu hororovej série Alone in the Dark. To sa nakoniec na akcii potvrdilo a my tak môžeme vyhliadať vydanie „Alone in the Dark“ – ako inak, bez čísla, bez podtitulu. Nepôjde o remake prvého dielu, ale ako už aj ten neurčitý názov môže napovedať, o reimagináciu začiatku série. Istým spôsobom reboot. Dej bude teda nový, ale s určitými pomrknutiami na známe postavy či udalosti.

To je vcelku úsmevné, pretože to nebude prvý takýto pokus. Pamätáte na Alone in the Dark z roku 2008? Možno sa k nemu niekedy dostaneme v retro sekcii… Na tomto novom reboote pracuje štúdio stojace napríklad za Magicka 2 – švédske Pieces Interactive. Príbeh novinky sa má točiť okolo Emily Hartwood a Edwarda Carnbyho a je na nás koho si vyberieme ako hrateľnú postavu. Okrem hororovej atmosféry s lovecraftovským nádychom, nesmú chýbať ani hádanky a súboje a to ako na blízko, tak aj na diaľku.

Hra je vraj vo vývoji od roku 2019 a vyjde na PC, PS5 a Xbox Series. Pozrite si nižšie okrem oznamovacieho trailera z THQ Nordic Showcase aj gameplay zábery z pre-alpha verzie.

Zdroj: PlayStation Blog a THQ Nordic

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!