Starfield: viac ako 1000 planét a príbeh dlhší ako Fallout 4 alebo Skyrim

Todd Howard z Bethesdy opäť „predával“ (tentokrát už snáď bez klamstiev) hráčom Starfield. Podľa jeho slov sa v hre bude nachádzať viac ako 1000 planét, ktoré hráč dostane možnosť navštíviť. Nepristane na nich však sám manuálne ako tomu je napríklad v No Man’s Sky. Aj napriek tomu však hráčovi bude ponúknutá možnosť pristáť na ľubovoľnom mieste – to si vyberie a následne len stlačí tlačidlo. Musíme rátať s tým, že drvivá väčšina z tej tisícky planét bude procedurálne generovaná.

Už vieme aj to, že naša hlavná postava nebude nahovorená, teda nebude mať žiadny predurčený hlas s dabingom. To je za mňa pri RPG dobrá správa. Pri Falloute 4 som dokonca mal nainštalovaný mód, ktorý dabing hlavnej postavy vypína. JA som tá postava. Nie nejaký dabér.

Todd naznačil aj dĺžku hlavnej príbehovej linky. Tá by mala byť zhruba o 20% dlhšia ako pri Fallout 4 a The Elder Scrolls V: Skyrim. V tejto štatistike nie sú tým pádom zahrnuté žiadne vedľajšie, nepovinné questy a vychádza to na 30 až 40 hodín.

Starfield je aj naďalej Microsoft exkluzivitou a tak si ho začiatkom budúceho roka zahrajú hráči na PC a Xbox Series S/X a to aj v rámci predplatného Xbox Game Pass.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!