Kreatívny riaditeľ Stadie vraví, že by mali streameri platiť za vysielanie jednotlivých hier

Kurva to čo je zase za nadpis?! To naozaj musím každý deň písať o čoraz väčších nezmyselných nápadoch a myšlienkach vysoko postavených idiotov z herného priemyslu? Ani dnes sa tomuto údelu nevyhnem. Alex Hutchinson, „pracujúci“ ako kreatívny riaditeľ hernej streamovacej služby Google Stadia, sa nechal počuť, že je toho názoru, aby internetoví streameri platili za svoje živé vysielania jednotlivých hier. Komu? Vydavateľstvám a vývojárskym štúdiám daných hier, ktoré streamujú.

Vcelku LOLík, pretože si evidentne týpeček neuvedomuje, ako obrovská reklama to pre danú hru je, keď ju ľudia streamujú. V dnešnej dobe sa ľuďom nechce ani len čítať (alebo na to nemajú čas, fair play) a radšej si v rýchlosti pozrú nejaký stream, aby sa rozhodli, či si hru sami zakúpia, alebo nie. Keďže demoverzie nám veľký vydavatelia už dávno zrušili, streamy sa stali logickým východiskom, ako vidieť hru v pohybe a vypočuť si názor človeka, ktorého sledujeme a nejakým spôsobom ho máme radi alebo s ním zdieľame záľuby/názory. Samotný Google sa od tejto Twitter blvanice Hutchinsona okamžite dištancoval a streamerov ubezpečil, že si ich vážia a že streamy vo svojich očiach vidia ako prospešný symbiotický vzťah.

Hutchinson samozrejme dostáva pod svojim Tweetom riadne na frak. Ak sa chcete pozrieť, alebo pridať, tu máte odkaz. Pod článok som vložil screenshot Tweetu, aby tu bol aj keď sa náhodou tento hot take rozhodne zo svojho účtu vymazať.

Zdroj: Android Central

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!