Ubisoft zmenil názov Gods & Monsters na Immortals kvôli… Energeťákom?

Možno ste si všimli, že Ubisoft promuje novú hru Immortals: Fenyx Rising. Ona to ale nie je žiadna novinka. Je to len premenovaná dlhšie chystaná hra Gods & Monsters. Na otázky, prečo došlo ku premenovaniu titulu odpovedal game director Scott Phillips: „Jedna z vecí, ktorú sme chceli zvýrazniť, je postava Fenyx, jej dobrodružstvá a spojenie s bohmi.“ Vyzerá to teda, že bola zmena názvu dobrovoľná a mala smerovať za lepším vyobrazením hry.

Nie všetko je ale tak, ako sa na prvý pohľad javí. Výnimkou nie je ani táto situácia. Hovorí sa o tom, že s názvom Gods & Monsters mal problém výrobca energetický nápojov Monster Energy. Ku stretu záujmov došlo pri pokuse Ubisoftu registrovať ochrannú značku pre svoju hru. Objasnila to právnická firma Hoeg Law, prostredníctvom YouTube videa.

Právny zástupcovia Monster Energy vraj poslali prvé varovanie Ubisoftu začiatkom roka, na čo naviazali v apríli 200 stranovým (!) právnym dokumentom. V skratke sa Monsteru nepáčilo, že si ľudia môžu mýliť hru s ich nápojmi. Neviem, či si myslia, že sú všetci ľudia vymetení, ale prosím… Ubisoftu tak možno prišlo jednoduchšie nenaťahovať sa s výrobcom presladených nápojov s taurínom a zmeniť radšej názov svojej hry.

Zdroj: YongYea (YouTube)

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!