Nintendo vydá k 35. výročiu Super Maria tento retro handheld

Wow, tak tento Nintendo Direct bol skutočne nabitý. Ako príležitostný hráč Nintenda 3DS a emulátorov NES/SNES sa rozhodne nemôžem nazývať nejakým obrovským fanúšikom Nintenda, ale som rád, že táto firma opäť potvrdila moje tvrdenie. Ak si kupujete konzolu len kvôli exkluzivitám, nič iné ako Nintendo neprichádza do úvahy. Ku ostatným novinkám z Directu sa ešte v priebehu dňa dostaneme. Teraz tu máme návrat do minulosti v podobe nového Game & Watch handheldu.

Možno nie každý vie, že prvý handheld od Nintenda nebol Gameboy, ale séria Game & Watch. Na týchto 4-bitových prístrojoch si hráč zahral vždy len jednu dopredu predurčenú hru. Ak chcel hrať inú, musel si kúpiť iný Game & Watch. Možno by sa to dalo prirovnať ku LCD hrám, ktoré boli jednu dobu populárne aj v našich končinách (akurát o mnoho kvalitnejšie). Nintendo sa rozhodlo vydať nový farebný Game & Watch so Super Mario Bros. ku príležitosti 35. výročia hry.

Ako ale poznám Nintendo, táto zaujímavá konzolka vyjde v brutálne limitovanom množstve a okamžite ju vypredajú tzv. scalperi, ktorí to následne rozpredajú za dvojnásobné ceny na Ebayi. Game & Watch: Super Mario Bros. vychádza 13. novembra.

Zdroj: Nintendo

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!