Fortnite bol odstránený z Google Play aj AppStore

Hlavnou témou posledných dní je odstránenie battle royale giganta Fortnite od Epic Games z Apple AppStore. Po novom sa ku Applu pridal aj Google a odstránil Fortnite aj zo svojho Google Play Store pre Android. Kde vznikol problém?

Ako určite viete, Fortnite ponúka možnosť zakúpiť si rôzne mikrotransakcie. Play Store aj AppStore však vyžadujú pri takýchto transakciách svoj 30% podiel z predajnej ceny. To sa Epicu nepáčilo a do Fortnite pre Android a iOS pridali možnosť obísť platbu cez AppStore / Google Play a zaplatiť priamo cez platobnú bránu Epicu. To je však proti pravidlám používania oboch platforiem. Porušíš pravidlá = letíš. Epic v žiadnom prípade nemá byť prečo naštvaný.

Epic Games si ale z oboch firiem okamžite urobil srandu prostredníctvom skeču, v ktorom sa stvárnil ako obeť kapitalizmu. Vtipné, však? Ten istý Epic, ktorý skupuje všetky možné hry a vývojárov, aby boli exkluzívne dostupné len cez ich digitálny obchod. Vyzerá to, že má v pláne zažalovať Apple aj Google. Chudák Epic totiž potrebuje zarobiť ešte viac. Tie miliardy sa im mália. Sweeney, dúfam že prehráš a že to bude tvoj „exkluzivitný kartel“ finančne bolieť.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!