DIRT 5 predstavuje svoj mód kariéry

Presne pred mesiacom som vás na tomto mieste informoval o oznámenom DIRT 5, ktorý vyjde ešte tento rok v októbri (AKTUALIZÁCIA: v septembri bola hra odložená na 6. november). Dnes už vieme viac o jeho móde kariéry. Codemasters odhalili prvé detaily včera večer a vyzerá to, že sa fanúšikovia motoršportu majú na čo tešiť.

Ako offroad závodník dostanete za cieľ vydobiť si teplé miesto na vrcholu tohto športu a získať rešpekt všetkých ostatných svetoznámych závodníkov. Dosiahnuť to bude možné len vyhrávaním všetkého, čo sa vám postaví do cesty. Hráč bude jazdiť závody skrz všetky kontinenty, až si ho nakoniec začínajú všímať čoraz väčšie hviezdy. Jednou z takých hviezd bude aj postava pomenovaná Alex Janiček (alebo AJ), nadabovaná známym herným dabérom Troyom Bakerom.

Codemasters ale nezostali len pri Bakerovi. Obstarali si aj ďalšieho populárneho dabéra videohier – Nolana Northa, ktorý sa postará o nahovorenie postavy veterána offroad disciplín Bruna Duranda. Celá naša závodná kariéra sa bude vetviť do piatich kapitol. Každá ponúkne iné cesty, ktorými sa budeme môcť vydať. Bude teda na našom rozhodnutí, ktoré eventy odjazdíme a ktoré nie.

Za dokončovanie eventov budeme dostávať odznaky, vďaka ktorým sa nám budú odomykať veľké finálne eventy. Každá kapitola má jedno takéto finále. Ak počas plnenia kapitol splníme určité výzvy, odomknú sa nám bonusové ‚Throwdowns‘. V nich na nás vždy čaká súboj 1 na 1 s náročným protivníkom za špeciálnych podmienok.

Počas priechodu kariérou bude náš závodník navyše zbierať sponzorov. Tí budú v hre plne licencovaní. Presnejšie ich bude 20 a nájdeme tu zvučné firmy ako Monster Energy, Sparco alebo Michelin. Ku jazde si budeme môcť pozvať aj parťáka. Split-screen multiplayer bude totiž dostupný aj v režime kariéry.

Zdroj: Codemasters

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!