PS5 logo

Sony odhalilo HW detaily o PS5 na vrcholne nudnom streame

Po Microsofte, ktorý už oznámil detailné HW špecifikácie svojej novej konzoly Xbox Series X, prišlo na rad Sony s ich PlayStation 5. Na dnešnom livestreame sme sa mali dozvedieť každú maličkosť ohľadom PS5 HW. Stalo sa tak? No, ani moc nie…

Stream bol skôr smerovaný vývojárom. Nie verejnosti a hráčom. Všetko teda bolo príliš technické a hrozne nezaujímavé. Mark Cerny polhodinu do detailov vysvetloval, ako funguje SSD… Koho to zaujíma?! Všetci vieme, že SSD ponúkne rýchlejšie načítanie objektov, uložených hier a celkovo všetky zápisy a čítania z disku. Už to totiž poznáme dlhé roky z PC!

Áno, PS5 bude obsahovať 1TB NVMe SSD (rozšíriteľné úložisko bude taktiež NVMe, takže lacným hardiskom zrejme odzvonilo). Rovnako v ňom bude bežať AMD Zen 2 procesor s 8 jadrami a frekvenciou 3.5GHz, grafický čip AMD RDNA 2 s výkonnosťou 10.28 teraflopov (čo je menej oproti 12 TFLOP, ktoré má Xbox Series X) a 16GB GDDR6 RAM.

Potvrdená bola aj spätná kompatibilita s hrami z PS4. Bohužial, kompatibilita so všetkými konzolami od Sony sa ukázala ako klamlivá. PS3, PS2 a PS1 hry nebudú podporované.

Dizajn naďalej zostáva záhadou. Čo poviete? Za mňa je zatiaľ Xbox jasne napred. Oznámili a ukázali toho podstatne viac a skôr ako Sony a všetku snahu smerujú na hráčov AJ vývojárov. Článok o špecifikáciách Xbox Series X už mám v príprave.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ph8LyNIT9sg&width=820[/embedyt]

Zdroj: PlayStation

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!