Battleborn uzavrie servery v januári 2021, hrať nebudeme môcť ani single-player

Gearbox a 2K Games dnes oznámili, že ich hero-based strieľačka Battleborn uzavrie svoje brány v januári 2021. Battleborn vyšiel v roku 2016, ako priama konkurencia inej hero-based hry – Overwatchu od Blizzardu. Ten však Battleborn rozdrvil v predajoch, popularite, podpore zo strany vývojárov a vydavateľov… No, skrátka vo všetkom.

Od januára 2021 si teda už Battleborn nezahráme a to ani jeho singleplayerovú kampaň, ktorá taktiež vyžaduje pripojenie ku serverom. Vyzerá to tak, že Gearbox ani 2K s týmto faktom nespravia nič a po januári 2021 zostanú hráčom, ktorí si Battleborn niekedy v minulosti kúpili, len oči pre plač.

Hra už bola stiahnutá zo všetkých digitálnych obchodov a virtuálna prémiová mena „Platinum“ sa prestane predávať od 24. februára 2020. Snáď sa niečo v hlavách Gearboxu stane a vydajú offline patch aspoň pre kampaň pre jedného hráča, ktorá bola podľa môjho názoru, veľmi podarená.

Presne toto je problém všetkých „live service“ hier. Kedykoľvek si vydavateľ zmyslí, že zavrie servery, platiaci zákazníci si hru už skrátka nezahrajú. Toto vážne chceme?

Zdroj: 2K Games

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!