E3 sa v budúcnosti viac zameria na „influencerov“

E3 chystá do budúcna zmeny, ktoré by mali na akciu prilákať viac návštevníkov. Asociácia ESA, pod ktorú výstava E3 patrí, sa nechala počuť, že v priebehu ďalších rokov začne meniť svoju orientáciu z herných médii viac smerom ku „influencerom“ a známym celebritám. Malo by byť k dispozícii viac lístkov pre verejnosť (nárast z 15 na 25 tisíc) a dlhšie čakanie v radoch bude spestrované rôznymi malými zábavkami pre zabitie času. Viac prostriedkov bude putovať aj na reklamu a zviditeľnenie akcie.

E3 sa nezmení ÚPLNE a stále bude poskytovať jeden deň špeciálne pre novinárov a konferencie veľkých herných štúdii. Tie ale v poslednej dobe E3 dosť opomínajú a napr. Sony alebo Activision na tohotoročnej E3 chýbali úplne. Úplne prítomné nebolo ani EA, ktoré svoj EA Play nezaraďovalo do programu E3 2019.

Gamescom je stále kráľom videoherných akcii po celom svete s návštevnosťou 373 tisíc ľudí a nie som si istý, či väčší dôraz na „influencerov“ E3 pomôže alebo naopak ešte viac uškodí. Za mňa platí jednoznačne druhá varianta, keďže už len z toho slova mi je „šoufl“.

Zdroj: Videogamer

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!