Neúprosne náročný Nioh 2 sa objavil na Tokyo Game Show

Už od E3 2018 vieme, že sa môžeme tešiť na pokračovanie samurajského „Dark Souls“ Nioh. Po pôvodnom oznámení nás čakalo dlhé nič a až teraz môžeme radostne jásať a konzumovať správy, ktoré k nám prichádzajú z ďalekého Japonska. Každoročná akcia Tokyo Game Show je v plnom prúde a po novom trailery Death Stranding sa k nám dostáva aj video z Nioh 2 a čriepky nových informácii.

Práve na Tokyo Game Show je k dispozícii hrateľné demo, ku ktorému však my obyčajní smrteľníci prístup nemáme, takže môžeme zatiaľ len odhadovať, ako náročný druhý Nioh bude. Jednotka totiž nebola v žiadnom prípade prechádzka ružovým sadom a rovnaké môžeme očakávať aj od druhého dielu. Ostatne štúdio Team Ninja to má v krvi a aj ich iný počin, Ninja Gaiden, má na svedomí množstvo ovládačov.

Základy zostanú pri Nioh 2 nezmenené. Akčné RPG na štýl Souls hier od FromSoftware, zasadené do prostredia starovekého Japonska. Z neho si hra berie nielen historické fakty, ale aj mýty. Stačí sa pozrieť na hlavného hrdinu, ktorý je človekom len polovične. Jeho druhá polovica je akási nadprirodzená bytosť so špeciálnymi schopnosťami. Tie hráč využije v boji rovnako často, ako jeho vernú katanu.

Oproti prvému dielu sa vývojári pokúšajú vylepšiť najmä ovládanie a hlavné herné mechanizmy. Medzi tie bude znova patriť aj pomoc od duchov ostatných hráčov. Tých bude hráč môcť využívať pri prechode oblasťou až dokým nepadnú v boji.

Nioh 2 je pre tento moment naplánovaný len pre PS4 a to na začiatok budúceho roka. Nevidím ale dôvod, prečo by sme sa nedočkali napr. na PC, kde napokon vyšiel aj prvý diel.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!