Batman: Arkham Asylum oslavuje 10. výročie

Kto by nepoznal slávneho detektíva, multimilionára a superhrdinu Batmana? 25.8.2009 vyšla na motív netopierieho muža hra pre PC, PS3 a Xbox 360. Výnimočné na nej bol fakt, že sa jednalo o veľmi dobrú hru. Na pomery vtedajších hier podľa filmov/kníh/komiksov sa jednalo doslova o revolúciu.

Osobne som Batman: Arkham Asylum dohral dva krát. Prvý krát na PC v roku 2014 a druhý krát pred pár týždňami na Xboxe One v remasterovanej kolekcii. V oboch prípadoch som to prešiel v priebehu dvoch-troch dní a to so všetkými nájdenými secretmi. Arkham Asylum odštartoval celú sériu skvelých Batman hier od štúdia Rocksteady (s výnimkou tretieho dielu Arkham Origins, na ktorom pracoval Splash Damage).

Najnovšia hra série, Arkham Knight, vyšla pred štyrmi rokmi (23.6.2015) a aj napriek kontroverznému PC portu, to bol ďalší mega-úspech. Už dávnejšie sa špekuluje o ďalšej Batman hre, ale zatiaľ nič konkrétneho nebolo potvrdené oficiálnou cestou. Snáď len to, že Rocksteady pracuje na novej hre. Nič bližšieho ale stále nevieme.

A aký máte vy vzťah s herným Batmanom? Hrali ste všetky diely? Ktorý je váš obľúbený? Uvítali by ste ďalší diel?

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!