Sony má záujem vydávať PlayStation exkluzivity na PC

Šéf Sony Interactive Entertainment Shawn Layden naznačil, že je možné, že sa v budúcnosti objavia pôvodne PlayStation exkluzívne tituly aj na PC. Sony nebude chcieť nechávať pri štarte novej konzolovej generácie nič na náhodu. Microsoft začal svoje hry ponúkať na PC už dávnejšie – najprv cez Windows 10 a momentálne už aj prostredníctvom Steamu.

Presnejšie Layden spomenul, že i keď je ich hlavným záujmom stále PlayStation, nemáme sa čudovať, ak sa niektoré štúdia patriace pod Sony začnú zaujímať o širšiu základňu hráčov.

Funkcia Play Anywhere od Xboxu je skvelá vec a v poslednej dobe ju využívam veľmi často. Idea hrania hry na PC a následného prenesenia uloženej hry do Xboxu One a pokračovania v hre na gauči zafungovala na výbornú. Viem si niečo také predstaviť aj v kombinácii s PlayStationom.

No a aké hry od Sony by sme na PC chceli vidieť? Za mňa jednoznačne sériu Jak & Daxter (najmä závodný spinoff Jak X), kolekciu Resistance hier (Insomniac už je oficiálne súčasťou Sony) a s radosťou by som si zahral aj Uncharted na klávesnici a myši. The Last of Us si kľudne môžu nechať. Ak budem chcieť vidieť film, zájdem si do kina.

Zdroj: The Next Web

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!