Videli sme prvý gameplay Kojimovho Death Stranding

Tak ako nám bolo sľúbené, na otváračke Gamescomu 2019 sa objavil aj mnohými milovaný japonec Hideo Kojima. Na pódiu pobudol takmer polhodinu a ukázal toho z Death Stranding tak veľa, až z toho nakoniec nič neviem.

Tradičnou Japonskou špecialitou sú bláznivosť a nonsens. A hentai, ale to sem neťahajme… Nebolo teda príliš veľkým prekvapením, že keď sme videli Death Stranding úplne prvý krát, nedávalo nič zmysel. Lenže ono to nedáva zmysel ani teraz, dva mesiace pred vydaním. Som si istý, že Kojima vie, čo chce s hrou dosiahnuť, no evidentne má problém to odkomunikovať s verejnosťou.

Ukázal nám postavu Mama, ktorej dieťa je z nejakého dôvodu v druhom svete a aj Deadmana, ktorého hrá Guillermo del Toro. Hráčom ovládaná postava Sama (Norman Reedus) so sebou nosí novorodeňa, ktoré používa na prechod medzi dvoma svetmi… No skrátka nonsens. Ak to ale bude zábavný nonsens, tak to nikoho zaujímať nebude.

A tým sa dostávame ku ukázanému gameplayu. No… Vyzerá graficky fantasticky, no príliš sme toho zo samotnej hrateľnosti vidieť nemohli. Sam behá po hernom priestranstve, niečo hľadá/skenuje/zbiera, stretáva sa s hologramom Geoffa Keighleyho… A to ani nebol pokus o humor, to sa naozaj stalo… No jednoducho si to pozrite sami, lebo ja mám z toho uvarený mozog.

Death Stranding mal byť pôvodne PS4 exkluzivita, no to sa možno zmenilo, keďže Kojimova hra zmizla zo zoznamu exkluzivít. Že by sme sa 8. novembra dočkali aj na PC?

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!