Xbox One čaká redesign systémového menu

Microsoft odovdzal vybraným Insiderom nový update dashboardu na otestovanie. Podľa dostupných pohľadov na výzor nového systémového menu sa bude jednať o dosť značnú zmenu oproti stávajúcemu dizajnu.

„Experimental Home design“, ako túto aktualizáciu systému Microsoft nazýva, úplne odstráni horný posuvník, pomocou ktorého sa presúvame do komunitnej karty, Microsoft Store alebo streamovacej služby Mixer. Tieto časti systému sa presunú do svojich vlastných tlačítiek do ľavej časti obrazovky, odkiaľ budú otvárateľné pomocou jednoduchého kliku.

Viac priestoru dostanú nedávno spustené hry a aplikácie a vyzerá to, že nám Microsoft konečne dá menej sponzorovaného obsahu (jednoducho povedané – menej reklám).

Zmeny sa dočkajú aj hlasové rozkazy pre Cortanu. Tá už nebude naše pokyny počúvať z mikrofónu na pripojenom headsete, ale z oficiálnej Android / iOS / Windows aplikácie. To znamená aj nemožnosť používať hlasové diktovanie viet pri písaní priamo na Xboxe. K čomu vedie Microsoft k takýmto zmenám netušíme, ale zatiaľ to vyzerá skôr ako obmedzenie než vylepšenie systému. Uvidíme kam týmto krokom Microsoft mieri.

Tento systémový update sa postupne dostane rôznym skupinám Insiderov (najprv alpha, neskôr beta, delta a omega) a následne niekedy na jeseň aj bežným používateľom.

Videoukážka nového dashboardu
Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!