Prichádza nová streamovacia služba HBO Max

Dnes (27.5.) v USA štartuje nová filmová streamovacia služba HBO Max. Samotné HBO už pritom má dve podobné služby. HBO GO a HBO Now. GO je už dostupné aj u nás a ponúka prístup ku rôznym seriálom a filmom za mesačný poplatok 5,99 eur. HBO Now je k dispozícii len pre predplatiteľov káblovej televízie v podporovaných krajinách.

HBO Max chce priamo konkurovať Netflixu, Hulu alebo Disney+ a vo svojom základe ponúkne viac ako 10 000 hodín materiálu. Najväčším lákadlom má byť seriály Priatelia a South Park. Priatelia dokonca dostanú na HBO Max exkluzívny zbrusu nový diel. Služba však nebude lacná a jej cena bude prevyšovať cenu Netflixu aj Disney+. Od záujemcov bude HBO Max vyžadovať neskutočných 15 eur mesačne. Za túto cenu chce zákazníkom ponúknuť poriadnu porciu zábavy a pripravujú sa rôzne originálne filmy a seriály exkluzívne pre platformu HBO Max. Názov ponesú Max Originals. Takže vlastne totálna kópia Netflix Originals.

Streamovanie filmov a seriálov je skrátka v kurze, ale aktuálna situácia na tomto trhu už mi príde prinajmenšom šialená. Každý sa snaží odkrojiť si svoju časť koláča a HBO má dokonca pocit, že má právo hneď na viacero kúskov. HBO GO aj HBO Now totiž budú pokračovať aj po štarte HBO Max. Stav situácie podtrhuje fakt, že musí firma pripraviť video, ktoré vysvetľuje rozdiely medzi svojimi streamovacími službami…

Zdroj: Screenrant

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!