High on Life ešte ani nevyšlo a ja už to teraz neznášam

Už v mojom súhrne trailerov z prvého dňa Gamescomu 2022 som si rýpol do High on Life, že to je len trápna snaha o humor na štýl animovaného seriálu Rick and Morty. To samozrejme nie je žiadna náhoda, pretože za hrou stojí sám tvorca Ricka a Mortyho, Justin Roiland. Už spomenutý seriál mne osobne nesedel. Na pár vtipoch sa človek zasmeje, ale väčšina ide totálne okolo mňa. Ja som odchovaný na South Parku, takže nemôžete o mne tvrdiť, že som len zatrpknutý puritán, čo nemá rád zábavu a nevie sa odviazať. Šialenosti mám rád. Rick and Morty ma však občas vyslovene štvalo. Rovnako tomu je aj pri hre High on Life.

Znova sa tu razí staré známe pravidlo: čím hlasnejší sme, tým vtipnejší sme. Nie, nie ste 🙂 Akože vôbec. Jediné vtipné z toho, čo som zatiaľ v High on Life započul, bol vtip o tom, ako hra stratila svoj E for Everyone rating za vraždu dieťaťa. Aj to bol len taký poloúsmev. Všetko ostatné je nefalšovaný cringe najhrubšieho zrna. Žiadny punchline, nič. Všetko je len rýchla a hlasitá reč bez poriadneho kontextu. Možno to je cieľ, ale v tom prípade som asi úplne zostarol a už skrátka nič nechápem. Nadávky sú vtipné. S tým súhlasím. ALE, musia byť správne dávkované a načasované. South Park má toto dokonalo zvládnuté a jeho nadávky fungujú aj keď sú vypípané. Tu je nadávka každé druhé slovo a úplne tie vulgarizmy strácajú na sile a význame. Po chvíli hrania vám ani inak tak odporné slovo (pokiaľ nie ste z Austrálie) ako „cunt“, nepríde vôbec vulgárne. Všetko to len tak nejak splynie do seba a vy by ste to už radšej vypli a nachvíľu si užívali ticha.

Hovorí sa, že ticho lieči. Totálne s týmto tvrdením súhlasím. V prípade High on Life je ticho to jediné, po čom túžim. Hra, prosím ťa, UŽ DRŽ HUBU!

„Tak čo teda, bude recenzia?“ Fuck you.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!